شاید این گفته بسیار درست باشد که زندگی بدون پوستر غیرقابلتصور است. در واقع، هیچچیز در زندگی ما خارج از دنیای آگهیهای تبلیغاتی و طراحی گرافیکی وجود ندارد که بتوان راجع آن فکر کرد. آنها فقط هستند، ولی تاثیری بر اذهان و افکار ما ندارند. تقریباً همهی کمپینهای تبلیغاتی جدی حداقل بخش کوچکی از بودجهی خود را به پوسترها اختصاص میدهند. حتی زمانی که هیچ کمبودی از بابت گزینههای جایگزین پوسترها وجود ندارد، کمپینهای سیاسی و رویدادی باز هم نسبت در استفاده از روشهای دیگر هیچوقت سیر نمیشوند.
پوسترها ابزاری هستند که اگر از راه دور فهمیده شوند، مؤثر واقع خواهند شد. بسیاری از فونتها و حروف چاپی محبوب و شیک قرن ۱۸ و اوایل قرن ۱۹ میلادی مناسب پوسترها نبودند، اگرچه در کتابها و دیگر اسناد از آنها استفاده میشد. نیاز به تشخیص متن و تصاویر منجر به توسعه مدرن اصول حروف و طراحی گرافیکی شد. بسیاری از اصول و قواعدی که کشف شد، چنان قابلاطمینان بودند که بسیاری از پوسترهای قدیمی از دهه ۱۸۸۰ تا ۱۸۹۰ در مقایسه با بسیاری از طرحهای معاصر هنوز هم جدید و جذاب به نظر میرسند. پوستری که در تصویر بالایی میبینید، توسط توماس تئودور هاینه در ۱۸۹۷ طراحی شد و اکنون بخشی از کلکسیون موزه هنر مدرن نیویورک به شمار میرود.
پوستر، رایجترین رسانه
دوران اوج رواج و کاربرد پوسترها در عصر حاضر بعد از اختراع برق و قبل از رواج تبلیغات رادیویی و تلویزیونی بود. پوسترها برای انتقال پیام به برق نیازی ندارند، به همین خاطر هم مزیت و برتری آشکاری نسبت به باقی رسانههای تبلیغاتی دارند. پوسترها هنوز هم در کشورهایی که دسترسی به برق به صورت دائمی نیست، بیشترین رواج را دارد. باوجوداین پوسترها موفقیتآمیز عمل کردند، و هنوز هم میتوان با طراحی خوب خیلی راحت مخاطبان را به سمت آن جذب نمود.
با ورود بیلبوردهای بزرگ به عرصه تبلیغات، آنها نیز از همان اصول پوسترها استفاده کردند. اما به خاطر اندازه بزرگترشان آنها بهتر میتوانستند پیامهای تبلیغاتی را منتقل کنند و به همین خاطر، در این زمان از میزان اهمیت پوسترها کاسته شد. ولی از زمانی که رادیو به عنوان رسانهای تبلیغاتی مطرح شد اهمیت تبلیغاتی پوسترها بهطور جدی در معرض خطر قرار گرفت.
بیلبوردهای الکترونیکی بهسرعت گسترش یافتند و حتی قبل از آن نیز رادیو این کار را کرده بود، پوسترها فقط در مناطق پرترافیک، تئاترها، سینماها و در محل رویدادها نصب میشوند. همچنین مجلات بهعنوان رسانهی تبلیغاتی رقیب نیز بخشی از سهم بودجهی تبلیغات پوسترها را برای جذب خود کردند و همین عامل از میزان اهمیت پوسترهای تبلیغاتی میکاهد. با مطرح شدن تلویزیون در دهه ۱۹۵۰، از میزان اهمیت پوسترها کاسته شد و به نظر میرسد که دوران پوسترهای تبلیغاتی به پایان رسیده است، همانطوری که به جنبه بصری پوسترها بیش از پیش اهمیت داده شد.
طراحان بسیاری در سرتاسره دنیا امروزه با حضور صفحات گسترش یافته ی مجازی در تلاش اند تا کلام خود را در قالب تصویر بیان نمایند. این بیان حاکی از دغدغه طراح هنرمند از زندگانی پیرامون و یا سفارشی ست که از طرف کارفرما دریافت میکند.
استودیو و گالری طراحی الیزه فیلم در تلاش است تا با بهره از متد روز نرم افزارهای رایج در دنیا آنچه شما میخواهید را طراحی نماید.
دو پوستر طراحی شده در قالب فتومونتاژ در ارتباط با کوبید۱۹ یا ویروس کرونا در زیر نمایش داده میشود که حاصل تفکر و زحمات استاد سهراب نعیمی مدیر مجموعه الیزه فیلم است.
طراحی پوستر با موضوع کرونا توسط سهراب نعیمی
طراحی پوستر با موضوع کرونا توسط سهراب نعیمی
طراحی پوستر با موضوع کرونا توسط سهراب نعیمی
طراحی پوستر با موضوع کرونا توسط سهراب نعیمی