لوئیجی پشه
لوئیجی پشه که در حقیقت یک نظامی بلند پایه با درجه سرهنگی بود در سال ۱۸۲۷ میلادی درشهر ناپلِ ایتالیا متولد شد. این افسر نظامی در زمان شاهنشاهی ناصرالدین شاه به ایران آمد و حتی بعد از چندی، مشاورت در فرماندهی کل قوای پیاده نظام ایران را به عهده می گیرد.
دانا استاین بر این باور است که اولین مجموعه عکس از آثار تاریخی ایران توسط لوئیجی پشه در سفر به ایران تهیه شده است. او عکاسی بی نظیر بود و به همین سبب ناصرالدینشاه بارها به وی لقب عکاسباشی داد. او دو نسخه از این تصاویر تهیه کرده و به شکل آلبومی نفیس گرد آوری کرده است. ۱٫ آلبومی با ۵۰ عکس که در سال ۱۲۷۸/۱۸۶۱ به کنت کاور، نخست وزیر ایتالیا هدیه داد.( گنجینه عکس های ایران ص۲۳). این آلبوم هم اکنون در مجموعه ای شخصی در رم نگهداری می شود. ادامه…
عکسهای لوئیجی سند تاریخی بینظیری است که گویای وضعیت زندگی مردم و درباریان است. گرچه در این عکسها زنان وجود ندارند، اما مردان طبقات مختلف اجتماع حضور مشخص دارند و سلسله مراتب اجتماعی آنها با چگونگی قرار گرفتن در تصویر کاملاً نشان داده شدهاست. عکسهای او از مکانهای تاریخی ایران در نمایشگاه جهانی هاریس سال۱۸۶۷ م به نمایش درآمد و نشان افتخار دریافت کرد. لوئیجی پشه نخستین عکاسی بر شمارده می شود که در سال ۱۲۷۴ قمری به سرزمین باستانی فارس سفر کرده است و از تخت جمشید، پاسارگاد و نقش رستم عکس گرفته است و گمان می رود که این نخستین باری است که دوربین به وسیله ای برای آگاهی و ثبت مجموعه های فرهنگی و تاریخی در ایران تبدیل می گردد و تاثیر این عکس ها چنان بود که باعث گردید بسیاری از محققین غربی پای به ایران گذارند و حضور آن ها باعث کشف منشور کورش از دل خاک شد. ادامه….
کتاب در فاصله دو عکاس اثر استاد سهراب نعیمی، مدرس علوم عکاسی در دانشگاه به رویدادهای مهم عکاسی در ایران می پردازد که در آن زندگینامه لوئیجی پشه نیز به نوشتار درآمده است. این کتاب یکی از منابع مهمی است که پژوهشگران این موضوع را به خود فرا می خواند.

این کتاب نفیس که حاوی عکسها و اسناد بسیار ارزشمندی می باشد را می توانید از سراسر کتابفروشیهای معتبر ایران تهیه فرمایید.
لینک خرید معتبر کتاب در فاصله دو عکاس( روایت عکاسان جنگجو و غمگین)