شواهدِ مکتوب از زندگانی ریشار خان حاکی از آن است که پیش از اینکه او عکاس باشد یک محقق برجسته و حتی یک تاجرِ هنر است و محتملاً به همین علت است که در آن دوران خیلی به عکاسی نپرداخته زیرا اگر او به مانند دیگر عکاسان خارجی زمان زیادی را به امر عکاسی گذرانده بود اکنون نیز حداقل چند فریمی از آثارش موجود بود. در همین رابطه وقتی در تاریخ خوانش داریم که او پس از تأسیس دارالفنون به عنوان اولین معلم زبان فرانسه در این مدرسه مشغول به تدریس شده است و تا آخر عمر خویش، معلم فرانسه در این موسسه بوده است و همچنین بعدها جزو کارمندان وزارت انطباعات و دارالترجمه دولتی نیز می شود و در سال ۱۸۹۹ میلادی مجموعه‌ای از صنایع دستی و تاریخی ایران را در غرفه ایران در نمایشگاهی در پاریس به نمایش می گذارد و این کار را با ۲۹ هزار تومان سود به پایان می رساند این باور را پر رنگ تر می کند. البته به خاطر درج نشدن عکسی از ژول ریشار در تاریخ برخی از محققین به مانند یحیی ذکا و شهریار عدل بر این باورند که شخصی به نام ملک میرزا قاسم حتی قبل از ورود ریشار در ایران عکاسی کرده است لذا بنیان فکریِ محققین ریشار خان را اولین عکاس دانسته و ملک میرزا قاسم را به عنوان دومین عکاس در ایران می شناسند.

ژول ریشار زندگینامه ژول ریشار تاریخ عکاسی تاریخ عکس تاریخ دوربین قاجار ناصرالدین شاه کتاب در فاصله دو عکاس سهراب  اتحادیه عکاسان نعیمی
زندگینامه ژول ریشار در کتاب در فاصله دو عکاس

کتاب در فاصله دو عکاس اثر استاد سهراب نعیمی، مدرس علوم عکاسی در دانشگاه به رویدادهای مهم عکاسی در ایران می پردازد که در آن زندگینامه ژول ریشار به نوشتار درآمده است. این کتاب تنها یکی از منابع مهمی است که پژوهشگران این موضوع را به خود فرا می خواند.

کتاب در فاصله دو عکاس روایت عکاسان جنگجو و غمگین. اثر استاد سهراب نعیمی

این کتاب نفیس که حاوی عکسها و اسناد بسیار ارزشمندی می باشد را می توانید از سراسر کتابفروشیهای معتبر ایران تهیه فرمایید.

پیام بگذارید