سهراب نعیمی نویسنده و مدرس علوم عکاسی در اقدامی عجیب در صفحه اینستاگرام خود ضمن رونمایی از یک تابلوی حیات وحش که با تکنیک ماکرو گرفته شده بود از پژوهشگران حوزه های حشره شناسی و گیاه شناسی به شدت انتقاد کرد. او به خاطر عدم سواد کافی این پژوهشگران از اهمیت عکسهای ماکرو، خریدار اول و آخر عکس خود را عکاس دانست.

سهراب نعیمی در اینستاگرام خود نوشت:
عکسماندگی؛ انعکاسی از درماندگی عکاسان ماکرو در ایران
زیست در ایران نمایشی از واماندگی است و این موضوع در بسیاری از کنشها هویداست. اما اینبار داستان زیست از آنجا آغاز میشود که آثار عکاسان ماکروی حیات وحش در ایران؛ عموما نه تنها هیچ خریداری ندارد بل مخاطبان مشخصی هم آنها را همراهی نمیکنند. مردم معمولا عکسهای حیات وحشی که با تکنیک ماکرو گرفته میشود را چندش آور میدانند. البته بحث اصلی سلیقه و خواست مردم نیست. اما مشکل اصلی کجاست؟
حقیقت آن است که در بسیاری از جوامع فرهیخته؛ پژوهشکده های گوناگونی اعم از انستیتوهای گیاه شناسی و حشره شناسی وجود دارد که از جمله خواهان عکسهای ماکرو برای تحقیقات علمی هستند.
تا آنجا که دریافته ام در ایران نه خردی برای پژوهش گسترده در طبیعت وجود دارد و نه رمقی در دکتران فعال در این حوزه از پژوهش دیده میشود. بر همین منوال و بر خلاف عکاسان ماکرو در غرب؛ که همیشه انستیتوهای گوناگون به دنبال عکسهای جدیدی از آنها پای به پای عکاسان حرکت میکنند. اما در ایران عکسهای حشره و همینطور بافت از گیاه هیچگاه نه دیده میشود و نه خریده میشود.
میدانم که اول و آخر مشتری این عکس خود عکاس است.او به طمع اسکناس ثبتی را انجام نداده اما حتما مشتری اش خودش است…
