بیانیه اول استاد سهراب نعیمی قبل از انتخابات هیئت مدیره اتحادیه عکاسان تهران
در سال ۱۳۹۸ و قبل از انتخابات هیئت مدیره اتحادیه عکاسان تهران چندین بیانیه از سوی مهندس سهراب نعیمی در فضای مجازی به نگاه مخاطبین که بیشتر آنها از عکاسان تهران بودند رسید. این بیانیه ها که غالباً با نگرشی انتقادی از وضع موجود نوشته میشد پایه های نابخردی ها را در دنیای عکاسی ایران نشانه می گرفت و از همین روی علاقه مندان و خوانندگان بسیاری را نیز داشت.
به نام خداوند لوح و قلم
اخیرا این پرسش را از خود دارم که علت یا علل عقب ماندگی جامعه صنفی عکاسان و آشفتگی های حاصل از این فلاکت در چیست؟
چرا سیستم حاکم بر صنف عکاسان،از فاسدترین اتحادیه های ایران است؟
و به چه علت امروزه عکاسانی که روزگاری در این سرزمین، از مهمترین عاملان ایجاد بسترهای حاصل خیز در جامعه بوده اند به افسرده ترین مردم ایران تبدیل گشته اند.
به عنوان یک معلم، در پاسخ به این چرایی ها به آن نتیجه رسیدم که عوامل ذیل در عقب ماندگی موثر بوده است.
۱.رویکرد غیر تخصصی مدیران در سطح کلان جامعه
۲.بها ندادن به تحقیق،پژوهش و عالمان خلاق،منتقد و دلسوز
۳.انتخاب کج اندیشان به جای راست قامتان در ادوار گذشته از سوی اعضا
۴.عدم واخواهی ونبود روحیه ی حق طلبی لازم در میان اعضا
متاسفانه مدتهاست که مدیران صنفی اتحادیه عکاسان تهران،غالبا با دیکتاتوری و تمامیت خواهی که نه بر مبنای آرا و خواست اعضا، بل بر مبنای جهل و سادگی و بی خردی، رویکرد عملی صنف را تا جایی رسانده اند که عکاسان، امروز با یک خاکبرسری بزرگ مواجه شده اند. امروزه عکاسان در چند جبهه می جنگند.
ستیز با جامعه ای که دیگر هنر را درد و نیاز خود نمیداند. کنش با جامعه ای که به درستی در کنار هنرمند پرورش نیافته و فهمی از گفتار او ندارد. ستیز با عناوین متعدد مالی و مالیاتی،که متاسفانه منجر به ورشکستگی شده است.ودر آخر مقابل آنان اتحادیه ایست که به جای حمایت از حال آنان،گویی کمر به نابودی آنان بسته است.اتحادیه ای که به جای عمل به رسالتش،جهل،فقر و ترس را در اذهان صنف تزریق نموده است.و در این عمل از هیچ تلاشی نیز دریغ نکرده است. پرونده سازی ،جعل سند، پلمپ دفاتر همکاران الخصوص جوانترهای صنف از جملگی اعمال دور از شرافت انسانی ست که توسط اتحادیه عکاسان تهران رخ داده است.
فاسدانی که برای فقیر نگه داشتن عکاسان هم از هیچ خیانت و غارتی، از قبیل واگذاری عکس پرسنلی به پلیس بعلاوه و واگذاری خدمات عکاسی مجالس به تالارها ابایی نداشته است.
آیا این رویکرد نابخردانه همان صلب آزادی هنرمندان نیست؟
شگفت آور آنکه همین مدیران کم سواد و جاعل به اسناد، همواره سعی دارند که خود را نه تنها به همین جامعه ی کوچک دردمند نزدیک کنند بل خود را نیز آسیب خورده میخوانند!.
همانطور که اخیرا شاهد بوده ایم، صدها عکاس به خاطر همین سبک سری، مجبور به جمع آوری دفاتر خود شدند.آیا در نتیجه ی مستقیم این شرایط،انواع بزه کاری و فساد و فلاکت روز به روز در جامعه ما، بیشتر نمیشود؟
اما متاسفانه هرگاه افراد فرهیخته ای پا به میان می گذارند، همین عوامل بازدارنده آنها را منزوی و مخفی کرده اند.
اینجانب به عنوان یک آموزگار ، تاکید دارم که امروزه دانش عکاسان به مسائل روز اجتماعی امری بدیهی ست.و بر این باورم که خطرناکترین نوع بیسوادی،
بیسوادی اجتماعی ست.
آیا عکاسان از دیرباز با بی توجهی به مسائل اجتماعی و صنفی، باعث به جریان رساندن اتحادیه ای از بنیان فاسد و مستبد نشده اند؟
آیا این جمله از بزرگان که سازش با ظالم،ظلم بر مظلوم است صحیح نمیباشد؟ آیا تن به ظلم دادن، نوعی ظلم کردن نیست؟
به داوری من،صنف علیل،نارس و بحران زده ی ما نتیجه ی مسئولیت دادن به افراد کوچک و سبک مغز، ریاکارو غیر متخصص،بله قربان گو و شیفته ی مقام و ریاست در طول زمان بوده است.و جز با طرد این افراد و پذیرش افراد متخصص و دلسوز ،توسط جامعه ی کثیر عکاسان،راه به جایی نخواهد برد.
اینجانب مجید نعیمی(سهراب)
متولد۱۹ دی ماه ۱۳۶۱ و زاده ی شهر تهران میباشم و در خانواده ای فرهنگی اولین درس ادب را از پدر آموختم.
سوابق تحصیلی،
دارای مدرک مهندسی سازه با معدل الف
دوره فوق لیسانس در رشته عکاسی در دانشگاه واحد علوم و تحقیقات
سوابق کاری
۱.تدریس در چندین آموزشگاه و آموزشکده ی هنری و علمی
۲.تدریس در دانشگاه علمی کاربردی واحد پارس به عنوان استاد یار در ارتباط با تدریس دوربین های تئودولیت و همچنین تدریس در دانشگاه های غیرانتفاعی در مقطع ارشد و علمی کاربردی واحد ۵ هنر آمل
۳.موسس دفتر عکسبرداری الیزه.
۴.نگارش مقاله علمی و پژوهش در حوزه عکاسی در بخش فنی و نظری
۵.نگارش مقاله در حوزه ی آموزش خلاقیت در عکاسی برای کودک و نوجوان برای اولین بار در ایران.
۶.عکاس خبری غیر ثابت در جراید در سال ۸۷ تا ۸۹
دستاوردها
۱.دریافت لوح تقدیر از معاونت وزیر آموزش در سال ۱۳۹۴ برای برگزاری کلاسهای ویژه خلاقیت هنری
۲.برگزاری چندین نمایشگاه عکاسی در ژانر طبیعت در سالهای ۹۱ تا ۹۵
۳.کسب مقام اول عکاسی در نمایشگاه خط و قلم در سال ۹۵
۴.دریافت لوح تقدیر از معاونت شهرداری تهران و مدیریت بهزیستی شهر تهران برای برگزاری کلاس های هنری و خلاقیت برای فرزندان بی سرپرست یا بدسرپرست
مهندس مجید نعیمی(سهراب)
۲۵آذر۱۳۹۸